Avancerade konferensrum för enklare möten

I vår uppkopplade och digitala värld är inget längre som förr. Tack och lov. Med alla nya tekniska konferensrumslösningar går det att komma undan mycket av det trassel som en gång i tiden gjorde mötena till en plåga. Tekniken må ha blivit avancerad, men det har gjort mötena enklare.

Här är några av de nya tekniska lösningar och innovationer som gör mötet och konferensrummet till en ny och bättre upplevelse.

 

Ljud som hörs men inte syns

En gång i tiden skulle högtalare vara stora åbäken. Det var liksom en garanti för bra ljud. Att man sen behövde vara minst sex personer för att orka baxa dem mellan mötesrummen var en annan historia. Men så ser vi ju inte på teknik längre. Den ska verka utan att synas, vara integrerad i den övriga designen av rummet. I det moderna och smarta mötesrummet är ljudet dolt och mer eller mindre osynligt installerat i tak och/eller väggar. Det ger inte bara rummet ett snyggare och renare intryck – det ger ett jämt och detaljrikt ljud, väl fördelat över hela rummet så att alla får samma fantastiska ljudupplevelse.

 

Skarpare bild än verkligheten

När det handlar om integrerad teknik har de platta bildskärmarna varit en välsignelse för möteslokalernas design. Skärmarna är lätta att dölja så att de inte är i vägen när de inte behövs. Har man suttit för långt bort, eller i en skev betraktningsvinkel, kan det dock ha inneburit otydliga detaljer och förvrängda färger och kontraster. Med skärmar med 4K upplösning är inte det ett bekymmer längre. Detaljrikedomen och färgåtergivningen är snudd på bättre än verkligheten, oavsett var man sitter. Presentationerna blir till en visuell upplevelse som fångar åhörarnas uppmärksamhet från början till slut.

 

Helhetslösningar (utan floskler)

Moderna mötesrum bygger på helhetslösningar. Det uttrycket må vara en klassiker på floskelbingobrickan, men för den som nyttjar möteslokalerna innebär det i verkligheten en mycket enklare användning, och mer fokus på vad tekniken levererar än vad den består utav.

 

Paketlösningar för konferensrum handlar om mer än bara integrerad multimedia. Det innebär att leverantören är med och projekterar utifrån kundens behov och lokalernas utformning. Det gör det möjligt att integrera utrustningen så att den gör det den ska utan att annars märkas. Det innebär att allting ingår: planering, insikter och goda råd, bild & ljud, kablar, styrutrustning, installation, anpassning, utbildning och serviceavtal. Det man investerar i är inte så mycket tekniska apparater som det är en enastående mötesupplevelse befriad från problem.

 

Helhetslösningen har faktiskt en teknisk aspekt också. En bra en. Att bli introducerad till tekniken i ett traditionellt mötesrum har länge låtit något i stil med: ”Det här är fjärren till skärmen, det här är den till ljudet, den lilla styr gardinerna, och den blåa kan du dimra belysningen med”. Bara att sätta sig in i tekniken och dess styrning har brukat stjäla mycket tid från mötena. Men det löser man nu med smarta hubbar. Det vill säga en praktisk skärmenhet placerad mitt på bordet som styr all AV-utrustning i lokalen med enkla knapptryck. Inte krångligare att använda än en smartphone. Den här typen av hubb inte bara styr tekniken, den har även en högupplöst skärm för presentationer och video, mikrofon och högtalare för samtal och distansmöten, samt ingångar så att mötesdeltagarna kan koppla in sin medhavda teknik. Hubben är verkligen navet för allt i konferensrummet.

 

Konsulter istället för leverantörer

Allt nytt handlar inte bara om teknik. En del rör attityder och relationer. Eftersom att skaffa AV-utrustning till ett större mötesrum är på en lite annan nivå än att investera i en hemstereo behöver man samarbeta med en kunnig och pålitlig leverantör som tar fram en utrustning speciellt anpassad för ens unika behov. Fast även den här relationen har förändrats. Traditionellt har det handlat om att matcha kundens lokaler och mötesbehov med apparater av lämplig kapacitet. Men det krävs mer än bara watt, decibel och tum av dagens leverantörer. För att kunna få smarta och effektiva möten som verkligen utnyttjar teknikens alla möjligheter behöver leverantören bli mer av en konsult. Någon som inleder en långvarig relation med sin kund, och som är med från första tanken om ett nytt konferensrum till leverans, driftsättning och support.

Den typen av leverantör ser inte bara de behov som kunden har i nuläget, utan även de framtida och de som kunden kanske inte har tänkt på. Består arbetsstyrkan allt mer av folk som jobbar på distans? Här är lösningar som underlättar distans- och videomöten! Tänker ni skapa fler mötesrum framöver? Då kommer bokningarna att bli mer komplicerade, lös det med smarta bokningspaneler utanför varje rum. En modern leverantör ser även det som kunden inte har insikt i. Framför allt tänker den leverantören framåt och framtidssäkrar utrustningen så att den enkelt kan uppgraderas för kommande behov.

Vill du komma i kontakt med oss? klicka här!